Campus Voorzienigheid - Kleuterschool

Wendy Beutels

wendy.beutels@ksdiest.be
Instapklas
Onze instapklas is als een tweede thuis.
“Voor onze jongste kinderen is het zo belangrijk dat ze zich thuis voelen wanneer ze op school zijn. Onze klas proberen we zo knus mogelijk te maken. Je vindt er verschillende hoeken waar kinderen de dingen kunnen doen die ze graag doen. Als juf hou ik in de gaten dat we een fijne en geborgen sfeer in de klas hebben. Als die er is, dan kan je ervan op aan dat de kinderen graag naar de klas komen.”
Reinhilde Lammens

Reinhilde Lammens

reinhilde.lammens@ksdiest.be
1ste kleuterklas
Elk kind is uniek. Dat maakt het net zo boeiend!
“Elk jaar opnieuw valt het me op hoe individueel verschillend kinderen zijn. Elk kind is uniek. Elk kind heeft andere talenten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we onze begeleiding afstemmen op het kind. Het is precies die verscheidenheid die onze taak zo boeiend maakt.”

Chris Vandervelden

chris.vandervelden@ksdiest.be
1ste en 2de kleuterklas
Ieder kind heeft zijn of haar unieke talenten.
“Talent is vaak al op jonge leeftijd aanwezig. Ik ben daar elke dag getuige van. Het is dan ook een plezier al dat talent te zien ontluiken. Bij de ene kan dat dansen, spelen of samenwerken zijn. Bij de andere kan dat puzzels maken, tekenen, zingen of zorgen voor de andere zijn. Op zich maakt het niet echt uit wat het talent van onze kinderen is. Wat echt telt, is dat we het zien en aanmoedigen.”

Caro Nijs

caro.nijs@ksdiest.be
1ste en 2de kleuterklas / Turnleraar
Van proberen kan je leren.
“In onze klas wil ik een sfeer creëren waarin kleuters zich geborgen en niet geremd voelen om dingen te proberen en te experimenteren. Samen leren we stap voor stap op ons eigen tempo. Het talent van een kind ontdekken en daar op inzetten is ontzettend belangrijk op deze jonge leeftijd. Ook tijdens de turnlessen krijgen de kinderen kansen om nieuwe talenten van zichzelf te ontdekken. - Gelukkige en enthousiaste kleuters, daar word je toch zelf ook blij van? "
Myriam Vanderstukken

Myriam Vanderstukken

myriam.vanderstukken@ksdiest.be
2de en 3de kleuterklas
Kinderen beschikken over zoveel creativiteit. Laten we daar vooral iets mee doen.
“In onze klas krijgen leerlingen de kans om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Elk jaar opnieuw sta ik ervan te kijken hoeveel creativiteit er in onze klas aanwezig is. Ik merk ook hoe belangrijk het is om die creativiteit te prikkelen. Kinderen ontdekken zo vaak de talenten die in hen schuilen.”
Liesbeth Vander Elst

Liesbeth Vander Elst

liesbeth.vanderelst@ksdiest.be
3de kleuterklas
M’n doel? Een klas waar iedereen zich goed voelt.
“Als we ons goed voelen, staan we meer open om te leren. Dat geldt voor volwassenen en jongeren. Waarom zou het dan niet voor de kleinsten onder ons gelden? Ik merk het elke dag in de klas. Kleuters die zich lekker in hun vel voelen, vertellen meer en pikken meer op. Vandaar dat het welbevinden van onze kleuters m’n absolute prioriteit is.”
Lieve Everaert

Lieve Everaert

lieve.everaert@ksdiest.be
 Turnleraar
Bewegen maakt gelukkig!
“Waarom ik bewegingslessen voor kleuters zo belangrijk vind? Omdat je er gelukkig van wordt! En natuurlijk ook omdat deze lessen een ideaal moment zijn om je groot- motorische vaardigheden te ontwikkelen. In m’n lessen probeer ik ook zoveel mogelijk andere ontwikkelingsdomeinen zoals muziek te integreren. Het gebeurt regelmatig dat we zingend door de gang stappen. Als het lied ons dan ook nog uitnodigt om te bewegen, dan zijn we helemaal ‘in the mood’ :-).”

Lindsay Hendrickx

Lindsay.Hendrickx@ksdiest.be
Kinderverzorgster
De lach van een kind, dat is waar ik geluk in vind
Als je verdrietig bent, veeg ik je tranen. Als je bang bent, geef ik je mijn armen. Als je boos bent, mag je boos zijn. Als je blij bent, lach ik met je mee. Wat ik je wil geven is ruimte om te spelen en te ontdekken. Ik wil je laten leren en proberen, je laten groeien en knoeien. Op tijd gaan we naar de wc. Handjes wassen en mondjes vegen? Daar help ik je mee. Een kus, een knuffel, een lieve lach. Daar geniet ik van, elke dag.