Loop je mee met onze KSD Urban Run door Diest?

28 maart 2022

Heel welkom op de eerste URBAN RUN van KSD in Diest! Hopelijk ontmoeten we jullie daar op vrijdagavond 20 mei. 

Klik hier om jullie in te schrijven

Dit sportief evenement is een belevingstour door de gebouwen van de Katholieke Scholen Diest en andere openbare gebouwen in de stad. Beleving, afwisseling en uitdaging zijn de troeven van dit sportief evenement. Zowel lopen als wandelen zijn mogelijk en je kan kiezen tussen een kleine tour van 3,5 kilometer of een grote tour van 7 kilometer. Combinaties van deze twee afstanden zijn ook mogelijk, zodat je bijvoorbeeld ook 10,5 km of 14 km kan lopen.

KSD mikt op een gezellige run voor groot en klein, jong en oud en ziet het als een unieke kans om Diest en haar verborgen parels op een sportieve en ontspannen manier te ervaren. Zo loop je niet enkel door de KSD-scholen, maar ook door het Stadhuis, de Sint-Sulpitiuskerk, de Lakenhalle, het Uilenspiegeltheater,  het zwembad de Warande, de Sint-Catharinakerk, het Begijnhof, de Bibliotheek en het Openluchttheater.

Praktisch

Je schrijft je op voorhand in via de website www.urbanrundiest.be aan de democratische prijzen van 2 euro voor een kind van een basisschool, 5 euro voor de jeugd en 8 euro voor een volwassene.

Op vrijdag 20 mei ben je welkom vanaf 18 u. op de campus van de Eerste Graad van KSD Secundair: ingang Vissersstraat in Diest aan de kleurrijke poort. Eenmaal ter plaatse, kan je je aanmelden aan de infobalie en ontvang je een startnummer.

De lopers zullen in verschillende waves starten tussen 19 u. en 20 u. In groep lopen of de tour wandelen, behoren zeker tot de mogelijkheden.

Er zijn kleedkamers voorzien en je kan je bagage veilig opbergen in een bewaakte vestiaire. Iets drinken te plekke is natuurlijk mogelijk en maakt het gezellig. Graag tot dan en neem het goede weer mee!

Van harte welkom!